Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Δημήτρη Βερβεσού για τον 2ο γύρο

Αγαπητές, οι συνάδελφοι,

Ο πρώτος γύρος των δικηγορικών εκλογών, στον οποίο η συμμετοχή των Aθηναίων δικηγόρων αυξήθηκε κατά 5%, σε πείσμα όσων ήθελαν την αποχή να αυξάνει, έστειλε ένα μήνυμα ανανέωσης αλλαγής κατεύθυνσης και ελπίδας. Η ανεξάρτητη υπερκομματική υποψηφιότητα του Βασίλη Αλεξανδρή, παρά τα αντίθετα θρυλούμενα από φήμες και ''παπαγαλάκια'', κατέγραψε μια τεράστια δυναμική, που σηματοδοτεί την ανάγκη να αλλάξουμε κεφάλαιο στα δρώμενα του συλλόγου. Το εγχείρημα της υποστήριξης ενός υποψηφίου προέδρου από διαφορετικά ψηφοδέλτια διαφορετικών τάσεων, αποχρώσεων, αντιλήψεων και καταβολών, που δεσμεύονται σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα κοινών θέσεων, απεδείχθη ότι αγκαλιάστηκε από τους Αθηναίους δικηγόρους με ένα πρωτοφανές στα χρονικά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ποσοστό.

Παράλληλα, η υπερψήφιση από 2550 δικηγόρους Αθηνών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ( στο οποίο συμμετείχε το erga omnes) και η ανάδειξή του στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των δικηγόρων Αθηνών, επιβεβαίωσε την αντίληψή μας ότι άξιζε που τολμήσαμε να ενωθούμε και να υπερβούμε διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, αποδεικνύοντας πως τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και πως αυτά καθορίζουν τη στάση μας.


Απέναντι στη φιλολογία περί δήθεν λασπολογίας, κατά της απερχομένης διοικήσεως εμείς προσκομίσαμε και σας επιδώσαμε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποδειχθεί από την απέναντι πλευρά.

Στον δεύτερο γύρο των δικηγορικών εκλογών, που θα γίνουν στις 2 και 4 Μαρτίου 2014, οι Αθηναίοι δικηγόροι δε θα μπουν σε παρωχημένα διλήμματα, που μας χώριζαν στο παρελθόν σε Πράσινους και Βένετους, καθώς η ίδια η ζωή και η ιστορική συγκυρία τα έχουν ξεπεράσει. Εξάλλου, είναι αυτά που έχουν φέρει τον λαό και τον τόπο στο χείλος του γκρεμού. Για εμάς, μόνος εχθρός είναι τα προβλήματα και κανένας συνάδελφος. Αυτά θέλουμε να λύσουμε, γιατί αυτά ταλαιπωρούν την καθημερινότητά μας και δυσκολεύουν την επιβίωσή μας. Δεν συγκρουόμεθα με πρόσωπα και σεβόμαστε τις επιλογές που έκανε κάθε συνάδελφος στον πρώτο γύρο των εκλογών. Πιστεύουμε πως αξίζει να προσπαθήσουμε, χωρίς μεγάλα λόγια, βερμπαλισμούς και βαρύγδουπες υποσχέσεις, να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να λύσουμε όσα μπορούμε περισσότερα.

Την Κυριακή και την Τρίτη, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, συμμετέχουμε, δεν αφήνουμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς, αποφασίζουμε για την τύχη και το μέλλον μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Αθήνα 27-2-2014
Δημήτρης Βερβεσός,
Σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου